Pepersaus
Pepersaus, wist je dat het heel makkelijk is om deze overheerlijke peperroomsaus zelf te maken? Je hebt maar een handjevol ingrediënten nodig!
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 15 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
1 kleine ui (gesnipperd) 1 eetlepel bloem 1 eetlepel peperkorrels 250 ml runderbouillon 100 ml kookroom (of slagroom) roomboter, zout, peper
Verhit een beetje boter in een kleine steelpan, fruit de ui even aan en bak dan de bloem mee.
Giet de runderbouillon erbij samen met de kookroom en roer even goed door met een garde.
Pureer de saus eventueel glad met een staafmixer.
Voeg de peperkorrels toe en laat deze meekoken.
Kook de saus in tot de gewenste dikte en breng op smaak met extra gemalen peper en wat zout. Geniet ervan!
Calorieën: 204 kcal | Koolhydraten: 14 g | Eiwitten: 12 g | Vetten: 12 g | Verzadigd vet: 7 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.