Ga terug
+ porties
Peperroomsaus

Pepersaus

Pepersaus, wist je dat het heel makkelijk is om deze overheerlijke peperroomsaus zelf te maken? Je hebt maar een handjevol ingrediënten nodig!
4.67 van 12 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 4 porties

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 kleine ui (gesnipperd)
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel peperkorrels
  • 250 ml runderbouillon
  • 100 ml kookroom (of slagroom)
  • roomboter, zout, peper

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verhit een beetje boter in een kleine steelpan, fruit de ui even aan en bak dan de bloem mee.
  • Giet de runderbouillon erbij samen met de kookroom en roer even goed door met een garde.
  • Pureer de saus eventueel glad met een staafmixer.
  • Voeg de peperkorrels toe en laat deze meekoken.
  • Kook de saus in tot de gewenste dikte en breng op smaak met extra gemalen peper en wat zout. Geniet ervan!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 204kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwitten: 12g | Vetten: 12g | Verzadigd vet: 7g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.