Ga terug
+ porties
Speculaas tiramisu

Speculaas tiramisu

Speculaas tiramisu. Een hele makkelijke en lekkere tiramisu om te maken geschikt voor jong en oud. Ideaal voor Sinterklaas of de feestdagen!
4.73 van 11 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Wachttijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 15 minuten
Hoeveelheid: 6 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de tiramisu
  • 250 ml slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • 250 gram mascarpone
  • 2 theelepels koekkruiden
  • 200 ml chocolademelk
  • 250 gram speculaasjes
  • 20 gram pure chocolade
Voor de topping
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 50 gram speculaas (verkruimeld)
  • 20 gram chocoladeschaafsel

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Klop de slagroom voor de tiramisu stijf met de suiker.
  • Klop de mascarpone even los en spatel dan door de slagroom samen met de speculaaskruiden.
  • Doe een beetje chocolademelk in een kom en doop de helft van de speculaas hier kort in.
  • Bedek de bodem van de schaal met de speculaas uit de chocolademelk.
  • Schep hierover de helft van het slagroom-mascarpone mengsel.
  • Rasp wat pure chocolade en verdeel dit hier overheen.
  • Doop de tweede helft van de speculaasjes in een beetje chocolademelk en verdeel over de tiramisu. Top af met de rest van het slagroom-mascarpone mengsel.
  • Zet de speculaas tiramisu nu minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Klop de slagroom voor de topping stijf en voeg hier de poedersuiker en koekruiden aan toe. Meng dit samen en verdeel over de tiramisu, dit kun je optioneel met een spuitzak doen voor mooie toeven. Decoreer met de verkruimelde speculaas en chocoladeschaafsel. Geniet ervan!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 866kcal | Koolhydraten: 59g | Eiwitten: 10g | Vetten: 66g | Verzadigd vet: 37g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.