Klop de slagroom voor de tiramisu stijf met de suiker.
Klop de mascarpone even los en spatel dan door de slagroom samen met de speculaaskruiden.
Doe een beetje chocolademelk in een kom en doop de helft van de speculaas hier kort in.
Bedek de bodem van de schaal met de speculaas uit de chocolademelk.
Schep hierover de helft van het slagroom-mascarpone mengsel.
Rasp wat pure chocolade en verdeel dit hier overheen.
Doop de tweede helft van de speculaasjes in een beetje chocolademelk en verdeel over de tiramisu. Top af met de rest van het slagroom-mascarpone mengsel.
Zet de speculaas tiramisu nu minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Klop de slagroom voor de topping stijf en voeg hier de poedersuiker en koekruiden aan toe. Meng dit samen en verdeel over de tiramisu, dit kun je optioneel met een spuitzak doen voor mooie toeven. Decoreer met de verkruimelde speculaas en chocoladeschaafsel. Geniet ervan!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.