Verwarm de oven voor op 170 graden boven- en onderwarmte. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
Klop de boter en basterdsuiker gedurende 5 minuten met een mixer tot het romig is.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe, gevolgd door de zure room, zelfrijzend bakmeel, snuf zout en koekkruiden.
Voeg de pepernoten toe en schep het beslag om.
Giet het beslag in de bakvorm. Bak de cake in ca. 40 minuten gaar.
Laat de cake volledig afkoelen en maak ondertussen de botercrème.
Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de roomboter met de poedersuiker en vanille extract gedurende 10 minuten op de hoogste stand tot het wit en luchtig is, klop dan de witte chocolade er doorheen.
Snijd de cake in 3 gelijke plakken, verdeel een kwart van de botercrime over 2 plakken cake. Verdeel er wat pepernoten over en stapel dan de plakken cake op elkaar.
Smeer met de helft van de resterende botercreme over de taart in gewenste dikte botercreme.
Smelt de witte chocolade voor de drip au bain marie en verdeel over de taart.
Spuit met de overige botercreme toefjes met een gekarteld spuitmondje. Decoreer de taart naar wens met Sinterklaas-decoratie en snoepgoed. Geniet ervan!
handig om te weten:
Ik gebruikte spuitmond Wilton 2D, maar je kunt iedere gekartelde spuitmond gebruiken.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.