Ga terug
+ porties
Sinterklaastaart

Sinterklaastaart

Sinterklaastaart. De ultieme taart voor tijdens Sinterklaas. Een echt spektakelstuk waar je indruk mee maakt, maar niet moeilijk is om te maken!
5 van 2 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheid: 12 stukjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Cake
  • 300 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 5 eieren (middelgroot)
  • 120 gram zure room
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • 150 gram pepernoten
Vulling en topping
  • 200 gram witte chocolade
  • 400 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 100 gram pepernoten
Drip
  • 100 gram witte chocolade
Decoratie
  • chocoladesint, chocoladeletter, chocolademuntjes, pepernoten etc.

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 170 graden boven- en onderwarmte. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  • Klop de boter en basterdsuiker gedurende 5 minuten met een mixer tot het romig is.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe, gevolgd door de zure room, zelfrijzend bakmeel, snuf zout en koekkruiden.
  • Voeg de pepernoten toe en schep het beslag om.
  • Giet het beslag in de bakvorm. Bak de cake in ca. 40 minuten gaar.
  • Laat de cake volledig afkoelen en maak ondertussen de botercrème.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de roomboter met de poedersuiker en vanille extract gedurende 10 minuten op de hoogste stand tot het wit en luchtig is, klop dan de witte chocolade er doorheen.
  • Snijd de cake in 3 gelijke plakken, verdeel een kwart van de botercrime over 2 plakken cake. Verdeel er wat pepernoten over en stapel dan de plakken cake op elkaar.
  • Smeer met de helft van de resterende botercreme over de taart in gewenste dikte botercreme.
  • Smelt de witte chocolade voor de drip au bain marie en verdeel over de taart.
  • Spuit met de overige botercreme toefjes met een gekarteld spuitmondje. Decoreer de taart naar wens met Sinterklaas-decoratie en snoepgoed. Geniet ervan!

handig om te weten:

Ik gebruikte spuitmond Wilton 2D, maar je kunt iedere gekartelde spuitmond gebruiken.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 872kcal | Koolhydraten: 74g | Eiwitten: 9g | Vetten: 61g | Verzadigd vet: 37g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.