Ga terug
+ porties
Zuurkoolschotel

Zuurkoolschotel

Zuurkoolschotel zoals je hem nog nooit hebt geproefd! Deze is zo ontzettend lekker, makkelijk om te maken en echt een allemansvriend.
4.31 van 13 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 6 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram shoarmavlees
  • 500 gram zuurkool
  • 2 eieren
  • 150 gram crème fraîche
  • 50 ml melk
  • 1 eetlepel peterselie (fijn gesneden of gedroogd)
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1 theelepels knoflookpoeder
  • 500 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)
  • 75 gram geraspte oude kaas
  • peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Bak de shoarma gaar en verdeel over een ovenschaal. Zorg dat de shoarma lekker gekruid is, voeg indien nodig nog wat extra (shoarma)kruiden toe.
  • Verwarm de zuurkool met 2 eetlepels water ca. 5 minuten in een steelpannetje.
  • Maak het roommengsel; meng de eieren met de crème fraîche, melk, peterselie, uien- en knoflookpoeder. Breng vervolgens het mengsel op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de zuurkool over de shoarma. Daaroverheen leg je de aardappelschijfjes trapsgewijs en giet hier het roommengsel overheen. Verdeel tot slot de geraspte oude kaas over de schotel.
  • Zet de ovenschaal nu in de oven voor ongeveer 30-40 minuten tot alles warm is en de kaas goudbruin. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 428kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwitten: 22g | Vetten: 29g | Verzadigd vet: 12g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.