Ga terug
+ porties
Goulash

Goulash

Goulash, een heerlijke Hongaarse stoofschotel met rundvlees. Perfect stoofgerecht voor de herfst of winter met wortel, paprika en aardappelpuree.
4.52 van 27 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 2 uur 15 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 600 gram runderriblappen (in blokjes)
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel chillivlokken
  • 1 theelepel karwijzaad (gemalen)
  • 2 rode paprika's (in blokjes)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 3 tomaten (in blokjes)
  • 2 wortelen (in plakjes)
  • 500 ml runderbouillon
  • olijfolie, zout en peper
  • verse peterselie (optioneel)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verhit wat olie in een ruime braadpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Voeg het rundvlees toe en bak het rondom bruin.
  • Voeg de bloem, paprikapoeder, chillivlokken en karwijzaad toe en bak het kort mee.
  • Voeg de paprika, tomatenpuree, tomaten en wortelen toe. Roer alles goed door.
  • Giet de runderbouillon erbij en breng het geheel aan de kook voor ca. 5 minuten.
  • Zet het vuur lager, dek de pan af en laat de goulash ongeveer 2-3 uur sudderen, of tot het vlees zacht en mals is. Roer af en toe en voeg indien nodig wat extra bouillon toe.
  • Breng de goulash op smaak met zout en peper. Serveer met sperzieboontjes en aardappelpuree. Optioneel met wat verse peterselie. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 602kcal | Koolhydraten: 38g | Eiwitten: 55g | Vetten: 27g | Verzadigd vet: 12g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.