Optioneel: extra kruiden zoals steranijs, kruidnagel of laurierblad naar smaak
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Schil de peertjes, laat de steel eraan.
Doe de peertjes in een pan en doe hierbij de wijn, water, suiker, kaneelstokjes en eventueel de extra kruiden zoals steranijs naar smaak.
Breng het geheel aan de kook en zet daarna het vuur laag als het gaat koken.
Laat dit zo'n 1,5-2 uur zachtjes koken tot de stoofpeertjes zacht zijn (even erin prikken met een vork en je weet het).
Als de stoofpeertjes klaar zijn, haal je deze uit de pan. Verwijder de kaneelstokjes en kook het vocht even in op middelhoog vuur. Je kunt het eventueel ook indikken met een maizenapapje (1 eetlepel water + 1 eetlepel maizena).
Doe het vocht weer bij de peertjes en serveer ze. Geniet ervan!
handig om te weten:
Stoofpeertjes kun je het beste afgekoeld bewaren in de koelkast. Gebruik hiervoor een pan met deksel of een afsluitbaar bewaarbakje. Dan blijven ze enkele dagen goed.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.