Ga terug
+ porties
Zoetzure gehaktballetjes

Gehaktballetjes in zoetzure saus

Gehaktballetjes in zoetzure saus, lekker en heel makkelijk om te maken. Zoet, licht pittig, een beetje zuur en vooral enorm smaakvol!
4.91 van 10 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram rijst
  • 500 gram sperziebonen
Voor de gehaktballetjes:
  • 500 gram kipgehakt
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 50 gram panko
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 3-4 eetlepels ketjap
  • ½ eetlepel gembersiroop
  • 1 theelepel chilivlokken
  • olie, peper en zout
Voor de saus:
  • 50 ml ananassap (uit blik)
  • 1 schijf ananas (uit blik)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 eetlepel sriracha (meer of minder naar smaak)
  • 1 eetlepel maïzena
  • 200 ml water
  • peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Dop de boontjes (kontje eraf) en kook ze beetgaar in een pan met ruim, gezout water.
  • Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Rol hier gehaktballetjes van ter grootte van een walnoot.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rustig aan rondom bruin en vervolgens gaar.
  • Maak ondertussen de saus. Doe alle ingrediënten voor de saus in een blender en mix tot een glad geheel.
  • Voeg de saus toe aan de gehaktballetjes als deze gaar zijn en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
  • Serveer de gehaktballetjes in zoetzure saus met de rijst en sperzieboontjes. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 598kcal | Koolhydraten: 91g | Eiwitten: 32g | Vetten: 12g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.