Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Dop de boontjes (kontje eraf) en kook ze beetgaar in een pan met ruim, gezout water.
Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Rol hier gehaktballetjes van ter grootte van een walnoot.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rustig aan rondom bruin en vervolgens gaar.
Maak ondertussen de saus. Doe alle ingrediënten voor de saus in een blender en mix tot een glad geheel.
Voeg de saus toe aan de gehaktballetjes als deze gaar zijn en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
Serveer de gehaktballetjes in zoetzure saus met de rijst en sperzieboontjes. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.