Ga terug
+ porties
Taco bowl

Taco bowl met gehakt

Taco bowl met gehakt. Al het lekkers van taco's, maar dan in een kommetje. Zin in een avondje Tex-Mex? Dan heb ik een heerlijk recept voor je!
5 van 3 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (fijn gesneden)
  • 200 gram rijst (gekookt)
  • 500 gram gehakt
  • 1 portie taco kruidenmix (of een zakje kruiden voor 500 gram)
  • 2 groene paprika’s ( in reepjes)
  • 1 eetlepel cajun kruiden
  • 1 eetlepel roomboter
  • 150 gram mais
  • 250 gram cherrytomaten (gehalveerd)
  • 2 avocado’s (rijp, in blokjes)
  • 50 gram nacho chips (+ extra voor de lekker ;-))
  • olie, peper en zout
  • optioneel: limoen, zure room, geraspte kaas en verse koriander

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Fruit de ui en knoflook aan in een ruime koekenpan met een beetje olie.
  • Als de ui glazig begint te worden, voeg je het gehakt toe, breng op smaak met de taco kruidenmix en eventueel wat extra peper en zout.
  • Verhit in een andere koekenpan een beetje olie en bak hierin de groene paprika. Breng op smaak met de cajun kruiden en peper en zout naar smaak.
  • Haal de paprika uit de pan, verhit hierin de roomboter en bak hierin de mais even. Voeg dan peper en zout naar smaak toe voor zoetige, romige mais.
  • Maak nu de kommen op: verdeel rijst, gehakt, paprika, mais, cherrytomaten, avocado en nacho chips over de bowl.
  • Serveer naar smaak met limoen, zure room, geraspte kaas en eventueel wat verse koriander. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 809kcal | Koolhydraten: 77g | Eiwitten: 31g | Vetten: 44g | Verzadigd vet: 12g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.