Taco bowl met gehakt
Taco bowl met gehakt. Al het lekkers van taco's, maar dan in een kommetje. Zin in een avondje Tex-Mex? Dan heb ik een heerlijk recept voor je!
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 20 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
1 ui (gesnipperd) 2 tenen knoflook (fijn gesneden) 200 gram rijst (gekookt) 500 gram gehakt 1 portie taco kruidenmix (of een zakje kruiden voor 500 gram) 2 groene paprika’s ( in reepjes) 1 eetlepel cajun kruiden 1 eetlepel roomboter 150 gram mais 250 gram cherrytomaten (gehalveerd) 2 avocado’s (rijp, in blokjes) 50 gram nacho chips (+ extra voor de lekker ;-)) olie, peper en zout optioneel: limoen, zure room, geraspte kaas en verse koriander
Fruit de ui en knoflook aan in een ruime koekenpan met een beetje olie.
Als de ui glazig begint te worden, voeg je het gehakt toe, breng op smaak met de taco kruidenmix en eventueel wat extra peper en zout. Verhit in een andere koekenpan een beetje olie en bak hierin de groene paprika. Breng op smaak met de cajun kruiden en peper en zout naar smaak.
Haal de paprika uit de pan, verhit hierin de roomboter en bak hierin de mais even. Voeg dan peper en zout naar smaak toe voor zoetige, romige mais.
Maak nu de kommen op: verdeel rijst, gehakt, paprika, mais, cherrytomaten, avocado en nacho chips over de bowl.
Serveer naar smaak met limoen, zure room, geraspte kaas en eventueel wat verse koriander. Eet smakelijk!
Calorieën: 809 kcal | Koolhydraten: 77 g | Eiwitten: 31 g | Vetten: 44 g | Verzadigd vet: 12 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.