Verwarm de oven voor op 170 graden boven- en onderwarmte.
Voeg de bloem, maïzena, pistachenoten (grof gemalen), kristalsuiker, zout, bakingsoda, bakpoeder en citroenrasp in een kom en meng dit met een garde.
Voeg de zonnebloemolie, ongezouten roomboter, melk, zure room, amandelaroma en ei in een andere kom en mix dit gedurende 2 minuten met een hand- of stamixer.
Voeg dan beetje bij beetje de droge ingrediënten toe en mix het beslag nog eens 2 minuten.
Vet een bakvorm in met bakspray en/ of bekleed hem met bakpapier. Giet het beslag in de bakvorm en zet hem in de oven.
Bak de cake gedurende 45 minuten gaar, controleer met een satéprikker of de cake gaar is - komt deze er schoon uit dan is de cake goed.
Zeef de poedersuiker in een kom en voeg de melk toe, meng dit goed samen.
Zodra de cake gaar is laat je deze 20 minuten koelen, stort hem uit de vorm en giet de glazuur over de cake en garneer met de gehakte pistache noten.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.