Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Meng alle ingrediënten voor het kruimeldeeg tot een (jawel 😉 ) kruimelig deeg.
Snij de pruimen in stukjes en meng hier de maizena en suiker door. Mocht je fruit nu (nog) niet zo zoet zijn van zichzelf, dan kun je eventueel wat extra suiker toevoegen.
Verdeel de pruimen over een ovenschaal. Hier overheen verdeel je het kruimeldeeg.
Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 20 minuten tot het kruimeldeeg goudbruin gebakken is.
Serveer eventueel met een bolletje ijs, een toefje slagroom of wat (Griekse) yoghurt. Eet smakelijk!
handig om te weten:
*Pas de hoeveelheid suiker aan naar smaak en naar hoe zoet je fruit is.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.