Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Meng de sojasaus, gember, knoflook, honing en lichtbruine basterdsuiker in een kommetje.
Meng de maïzena met het water klontvrij, voeg het dan toe aan de sojasaus en meng dit ook samen.
Verwarm de saus in een steelpannetje tot deze ingedikt is, haal van het vuur en laat dan even 5 minuten afkoelen.
Dep de zalmmoten droog met een keukenpapiertje, doe deze in een ovenschaal en giet de teriyakisaus over de zalm.
Bak de zalm nu in 15-20 minuten gaar in de oven.
Schep de saus* nadat de zalm gaar is uit de ovenschaal weer over de zalm en garneer met sesamzaadjes en bosui. Serveer dit gerecht met rijst of noedels, groenten en een frisse salade naar keuze. Eet smakelijk!
handig om te weten:
*In dit recept is er bewust voor gekozen om een ruime hoeveelheid saus te maken, dit kun je gebruiken om de rijst en groenten die je erbij serveert mee op smaak te brengen.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.