Ga terug
+ porties
Zalm teriyaki

Zalm teriyaki

Zalm teriyaki, een lekker en makkelijk recept voor zalm gebakken in de oven in Japanse teriyaki saus. De ideale maaltijd om indruk mee te maken!
4.64 van 11 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 ml sojasaus
  • ½ eetlepel gember (geraspt)
  • 2 teentjes knoflook (geraspt)
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel maïzena (+ 1 eetlepel water)
  • 4 zalmmoten (ca. 150-200 gram per stuk, zonder vel)
  • handje sesamzaadjes
  • 2 bosuien (in ringen )
Lekker voor erbij:
  • rijst of noedels
  • groene groenten (zoals broccoli, groene asperges, boontjes)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Meng de sojasaus, gember, knoflook, honing en lichtbruine basterdsuiker in een kommetje.
  • Meng de maïzena met het water klontvrij, voeg het dan toe aan de sojasaus en meng dit ook samen.
  • Verwarm de saus in een steelpannetje tot deze ingedikt is, haal van het vuur en laat dan even 5 minuten afkoelen.
  • Dep de zalmmoten droog met een keukenpapiertje, doe deze in een ovenschaal en giet de teriyakisaus over de zalm.
  • Bak de zalm nu in 15-20 minuten gaar in de oven.
  • Schep de saus* nadat de zalm gaar is uit de ovenschaal weer over de zalm en garneer met sesamzaadjes en bosui. Serveer dit gerecht met rijst of noedels, groenten en een frisse salade naar keuze. Eet smakelijk!

handig om te weten:

*In dit recept is er bewust voor gekozen om een ruime hoeveelheid saus te maken, dit kun je gebruiken om de rijst en groenten die je erbij serveert mee op smaak te brengen.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 272kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwitten: 38g | Vetten: 11g | Verzadigd vet: 2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.