Ga terug
+ porties
Shakshuka met cherrytomaten

Shakshuka

Zalige shakshuka met cherrytomaatjes, paprika, kruiden en Boursin. Heerlijk romig en heel smaakvol. Perfecte makkelijke avondmaaltijd of lunch!
4.50 van 16 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika (in kleine blokjes)
  • 400 gram cherrytomaten (gehalveerd)
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 150 gram Boursin Knoflook & Fijne kruiden
  • 3 eieren
  • peterselie (vers)
  • olijfolie, peper en zout
  • brood voor erbij

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm wat olie in een ruime koekenpan en fruit de ui en knoflook even aan.
  • Bak dan de paprika even mee tot hij wat zachter begint te worden.
  • Voeg de cherrytomaten toe samen met de kruiden en breng op smaak met peper en zout. Bak tot de tomaatjes bijna uit elkaar beginnen te vallen.
  • Verkruimel er wat Boursin overheen, laat wat zacht worden en meng dan door het geheel.
  • Maak kuiltjes en breek hierin de eieren.
  • Laat sudderen tot de eieren gaar zijn*. Verdeel dan naar smaak nog de rest van de Boursin eroverheen samen met wat verse peterselie. Serveer er optioneel een stokbroodje bij en eet smakelijk!

Video

handig om te weten:

*Hoe 'gaar' je de eitjes wilt is naar eigen smaak. Wil je een gestold eigeel dan laat je het gerecht simpelweg langer op het vuur staan dan wanneer je het eigeel nog iets lopend wilt hebben.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 486kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwitten: 17g | Vetten: 38g | Verzadigd vet: 23g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.