Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Vet de springvorm in en/of bekleed met bakpapier.
Klop de eieren samen met de suiker en een snuf zout in ca. 5 minuten luchtig.
Spatel daar het zelfrijzend bakmeel, olie, yoghurt en jam voorzichtig doorheen
Schep een groot deel van de pruimen door het beslag en hou er een paar apart voor de bovenkant.
Giet het beslag in de bakvorm, verdeel nog wat pruimen over de bovenkant en zet in de oven.**
Bak de cake in ca. 45-50 minuten gaar. Test met een satéprikker of deze schoon uit de cake komt, dan is hij gaar.
Laat afkoelen en bestrooi eventueel met een beetje poedersuiker naar smaak. Geniet ervan!
handig om te weten:
*Ik gebruik kleine zoete pruimen genaamd Mirabellen maar je kunt elk soort pruim gebruiken voor deze cake.**Wil je er zeker van zijn dat je pruimen mooi blijven liggen op de cake? Doe dan eerst de cake zonder de pruimen erop in de oven voor ongeveer 10 minuten. Haal de cake er dan uit en verdeel dan pas de pruimen eroverheen. Zo blijven ze mooi bovenop de cake liggen.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.