Ga terug
+ porties
MonChou ijs

MonChou ijs met kersen

Als het welbekende taartje, MonChou ijs met kersen. Fan-tas-tisch lekker, makkelijk om te maken en echt een allemansvriend!
5 van 2 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Wachten: 1 uur
Totale tijd: 2 uur
Hoeveelheid: 8 porties

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor het roomijs:
  • 500 ml slagroom (ongeklopt)
  • 300 gram MonChou
  • 250 ml volle melk
  • 200 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
Voor de kersenvulling:
  • 200 gram kersenvlaaivulling
  • 75 gram Bastognekoeken (verkruimeld)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Meng de slagroom, MonChou, melk, suiker en vanille extract samen en blend dit in een blender tot een geheel.
  • Giet het beslag in een ijsmachine en draai hier in 45-60 minuten een mooi ijs van (de tijd kan verschillen per ijs machine).
  • Schep de Bastognekoeken en de kersenvlaaivulling door het ijs heen, hou een beetje verkruimelde Bastogne apart.
  • Giet het ijs in een langwerpige bakvorm en garneer met de extra Bastogne.
  • Laat het ijs 3 uur vriezen in de vriezer, serveer en geniet ervan!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 538kcal | Koolhydraten: 43g | Eiwitten: 6g | Vetten: 39g | Verzadigd vet: 23g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.