Ga terug
+ porties
Tabouleh

Tabouleh

Tabouleh salade met kipspiesjes. Net zoals het bekende wereldgerecht maar dan zónder pakje. Heel erg makkelijk om te maken én heel erg lekker!
4.50 van 8 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de kipspiesjes:
  • 600 gram kipfilet (in blokjes)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 citroen (sap)
  • 20 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 bosje krulpeterselie (fijn gehakt)
  • zout en peper
  • chillivlokken (optioneel)
Voor de tabouleh:
  • 225 gram bulgur
  • 450 ml water
  • 3 bosuien (in ringen)
  • 1 komkommer (in blokjes)
  • 3 tomaten (in blokjes)
  • 200 gram granaatappelpitjes
  • 300 gram mais
  • 1 citroen (sap)
  • 30 ml olijfolie
  • 1 bosje krulpeterselie (fijn gehakt)
  • zout en peper

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Meng de blokjes kipfilet met het paprikapoeder, citroensap, knoflook, peterselie, olijfolie, peper en zout naar smaak en eventueel nog wat chilivlokken. Laat optioneel een uurtje marineren en rijg de kip dan aan sateprikkers.
  • Kook het water en voeg dit toe aan de bulgur. Zet de bulgur op een middelhoog vuurtje en kook dit gedurende 5 minuten met de deksel op de pan tot het water compleet is opgenomen.
  • Meng de bosui, komkommer, tomaten, granaatappelpitjes, mais, citroensap en olijfolie en in een ruime kom, voeg de bulgur toe en meng alles samen.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe. Garneer de tabouleh met verse peterselie.
  • Grill de kipspiesjes in een grillpan of op de barbecue, serveer met de tabouleh en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 767kcal | Koolhydraten: 77g | Eiwitten: 40g | Vetten: 37g | Verzadigd vet: 8g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.