Ga terug
+ porties
Macaroni met gehakt

Macaroni met gehakt

Een klassieker: macaroni met gehakt. Een heerlijke pasta met lekker veel verschillende groenten en gehakt. Ouderwetse macaroni!
4.38 van 37 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram macaroni
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 1 rode paprika (in kleine blokjes)
  • 250 gram champignons (in plakjes)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram )
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 1 courgette (in kleine blokjes)
  • 1 blik tomatenblokjes (425 gram)
  • 2 laurierblaadjes
  • geraspte kaas en verse basilicum (garnering)
  • olie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kook de macaroni beetgaar zoals aangegeven op de verpakking.
  • Verhit een beetje olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook even aan tot ze glazig zijn.
  • Voeg dan de paprika en champignons toe en bak enkele minuten mee.
  • Doe de tomatenpuree erbij, bak even mee en voeg het gehakt toe.
  • Bak het gehakt rul en kruid ondertussen met Italiaanse kruiden, gerookte paprikapoeder en peper en zout naar smaak.
  • Als het gehakt gaar is voeg je de courgette toe, bak mee tot het gaar is.
  • Voeg het blik tomatenblokjes toe, breng aan de kook. Voeg de laurierblaadjes toe en laat nog 5 minuten sudderen. Proef en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
  • Serveer met geraspte kaas en verse basilicum. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 481kcal | Koolhydraten: 78g | Eiwitten: 31g | Vetten: 6g | Verzadigd vet: 2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.