Ga terug
+ porties
Arajes

Arajes

Arajes of arayes. Dit is zo'n fantastische snack! Pita's gevuld met gekruid gehakt die je vervolgens bakt. Lekker met een sausje erbij.
4.63 van 8 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram gehakt (rund of half om half rund/ lam)
  • 2 bosui (fijn gesneden)
  • 15 gram peterselie (fijn gesneden)
  • 1 ui (fijn gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • 1 theelepel piment
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • ¼ theelepel kruidnagel (gemalen )
  • 1 theelepel komijn
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • peper en zout
  • 25 gram pijnboompitten
  • 4 pitabroodjes (in kwarten)
  • olijfolie

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Doe het gehakt met alle kruiden en de pijnboompitten in een kom en mix dit door elkaar.
  • Snij de pitabroodjes in z'n geheel doormidden en dat weer door midden zodat je 4 kwarten hebt om te vullen. Vul de pitabroodjes met het (rauwe) gehaktmengsel.
  • Smeer de broodjes in met olijfolie en bak ze aan beide kanten goudbruin in een koekenpan/grillpan en schroei de vleeskant dicht.
  • Leg ze dan op een bakplaat en bak ze in ca. 10 minuten in de oven tot ze mooi gaar zijn.
  • Serveer met een lekker sausje zoals een tahin sausje of een knoflooksausje. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 547kcal | Koolhydraten: 40g | Eiwitten: 28g | Vetten: 30g | Verzadigd vet: 10g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.