Ga terug
+ porties
Perzik kruimel roomijs

Perzik kruimel roomijs

Perzik kruimel roomijs, romig ijs met stukjes Bastognekoek, perzik en zelfgemaakte perziksiroop. Een fan-tas-tisch lekker ijs recept!
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Wachten: 1 uur
Totale tijd: 2 uur
Hoeveelheid: 8 porties

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Perzik vulling/ siroop:
  • 5 rijpe perziken
  • 4 eetlepels basterdsuiker
  • 1 eetlepel citroensap
Voor het roomijs:
  • 450 ml slagroom (ongeklopt)
  • 250 gram roomkaas (naturel (bijvoorbeeld: Philadelphia))
  • 200 ml volle melk
  • 150 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 75 gram Bastognekoeken (verkruimeld)
  • optioneel: ijshoorntjes

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Schil de perziken, verwijder de pitten en snij in partjes.
  • Doe alle perzik in een kom en doe de suiker en het citroensap erbij.
  • Laat dit even (ca. een uur) staan zodat de sappen loskomen.
  • Vang het sap op en snij de perziken in kleine stukjes.
  • Meng dan alle ingrediënten voor het ijs en de siroop door elkaar. Het makkelijkste is om dat in een blender te doen zodat je direct de slagroom iets luchtig klopt voor een lekkere structuur.
  • Doe het ijsmengsel samen met de helft van de perzik in stukjes vervolgens in de ijsmachine en draai er in 45-60 minuten een mooi ijs van (tijd kan verschillen per ijs machine).
  • Als het ijs bijna klaar is, roer je de andere helft stukjes perzik erdoorheen met de verkruimelde stukjes koek. Schep in een cakevorm of bak en laat nog even (ca 1-2 uur) goed invriezen in de vriezer. Geniet ervan!

handig om te weten:

Tip: haal het ijs ongeveer 20-30 minuten (op kamertemperatuur) voor je het gaat serveren uit de vriezer.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 479kcal | Koolhydraten: 39g | Eiwitten: 6g | Vetten: 35g | Verzadigd vet: 21g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.