Ga terug
+ porties
Kruidenboter

Kruidenboter maken

Kruidenboter maken, het is eigenlijk een heel simpel klusje, maar zo ontzettend lekker! Hij is romig, kruidig en fris en perfect voor bij de BBQ!
4.77 van 17 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Wachttijd: 6 uur
Totale tijd: 6 uur 10 minuten
Hoeveelheid: 1 kom

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 200 gram roomboter (ongezouten - kamertemperatuur)
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden of geperst)
  • ½ citroen (rasp)
  • 1 eetlepel bieslook (vers - fijngesneden)
  • 1 eetlepel peterselie (vers - fijngesneden)
  • peper, grof zeezout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Zorg dat je alle verse kruiden en het teentje knoflook fijngesneden hebt. Meng alle ingrediënten in een kommetje en breng op smaak met peper en zout.
  • Zet het geheel afgedekt minimaal 6 uur in de koelkast zodat het lekker kan intrekken en haal het ongeveer een half uurtje voor je de kruidenboter wilt gebruiken uit de koelkast. Eet smakelijk!

Video

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 1456kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwitten: 3g | Vetten: 162g | Verzadigd vet: 103g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.