Laat de blaadjes gelatine wellen in water voor 10-15 minuten, knijp ze vervolgens goed uit. Leg de blaadjes gelatine opzij.
Doe 125 ml kokend water bij de gelatine en zet opzij.
Doe 175 ml kokend water met de suiker en een snufje zout in een steelpan.
Verwarm vervolgens het water met de suiker en breng aan de kook. Kook voor 5 minuten met de deksel op de pan en meet de temperatuur tot 120 graden.
Voeg de gelatine met het water toe en roer voorzichtig tot het is opgenomen.
Mix het mengsel tot het dik en luchtig is met een handmixer of keukenmachine met garde - dit duurt echt even dus neem je tijd ervoor. Je bent rustig een paar minuten flink aan het mixen voordat het wit is geworden.
Vet een ruime ovenschaal in met neutrale olie.
Stort het mengsel in de ingevette ovenschaal.
Verdeel er wat poedersuiker overheen tegen het plakken en laat de marshmallows nu 4 uur tot een nacht opstijven in de koelkast.
Stort het daarna uit de ovenschaal, bestrooi de andere kant ook rijkelijk met poedersuiker en snij er met een scherp mes blokjes van. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.