Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Meng alle ingrediënten voor de bodem door elkaar tot je een mooi compact deeg hebt en verdeel dit over een ingevette bakvorm.
Bak de bodem in de oven voor ongeveer 15-20 minuten tot de randen licht goud bruin zijn.
Laat de bodem afkoelen.
Roer de dulce de leche los of klop met een mixer mooi glad en verdeel over de bovenkant van de bodem.
Laat een half uur opstijven in de koelkast.
Smelt de pure chocolade en de witte chocolade (los van elkaar) au bain maire.
Verdeel de pure chocolade over de karamellaag.
Doe de witte chocolade in een spuitzak en spuit hier lijntjes van (horzontaal).
Met een satéprikker trek je er (verticaal) lijntjes in. Laat hard worden in de koelkast (minmaal 1 uur) en snij vervolgens in plakken.*
handig om te weten:
*Om mooie rechte plakken te krijgen gebruik je een heel scherp mes en verwarm je die onder de hete kraan (die je daarna droog maakt) elke keer opnieuw voor je gaat snijden.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.