Verwarm de oven op 180 graden boven- en onderwarmte.
Mix de roomboter en suiker luchtig in ca. 5 minuten. Voeg dan de eieren, melk en het citroensap toe en mix nog 2 minuten.
Meng dan de bloem, cakemeel, baking soda, bakpoeder en zout in een kom.
Voeg de droge ingrediënten toe aan het beslag en mix het geheel nog voor ca. 5 minuten.
Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in. Giet het beslag in de vorm.
Bak de cake in ca. 50 minuten gaar. Laat de cake dan afkoelen (dat duurt ca. 2 uur) en snij dan de cake horizontaal in twee plakken.
Voor de room klop je de slagroom stijf samen met de klopfix en poedersuiker. Klop de mascarpone los in een andere kom en meng dan met elkaar met een spatel.
Smeer een royale laag van de room over 1 plak cake en garneer met een royale laag aardbeien. Leg de 2e plak cake hier bovenop en smeer ook hier een laag room op, garneer met aardbeien en bloemen naar wens. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.