Ga terug
+ servings
Gehaktballetjes in tomatensaus recept_1

Gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus uit de oven. Vol van smaak en super mals. Lekker als borrelhapje, voor bij de pasta of op een broodje!
4.72 van 7 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de gehaktballetjes:
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (fijn gesneden)
  • 300 gram gehakt
  • 2 theelepels mosterd (dijon)
  • 1 ei
  • 35 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 theelepel koriander (gemalen)
  • ½ theelepel komijn (gemalen)
  • ¼ theelepel kaneel (gemalen)
  • ¼ theelepel piment (gemalen)
  • ¼ theelepel kruidnagel (gemalen)
Voor de tomatensaus:
  • 400 gram tomatenblokjes (1 blik)
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 100 ml water
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ theelepel oregano (gedroogd)
  • ½ theelepel tijm (gedroogd)
  • olijfolie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Meng alle ingrediënten voor de tomatensaus en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een ruime ovenschaal.
  • Dan maken we de gehaktballetjes. Verhit daarvoor een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan tot ze glazig beginnen te worden. Doe dan in een ruime kom.
  • Voeg de overige ingrediënten voor de gehaktballetjes toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng het gehakt en rol er kleine gehaktballetjes van. Verdeel ze over de tomatensaus in de ovenschaal.
  • Schuif de ovenschaal nu voor 30-35 minuten in de oven tot de gehaktballetjes gaar zijn.
  • Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus als borrelhapje of met pasta en een lekker salade als maaltijd. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 303kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwitten: 20g | Vetten: 19g | Verzadigd vet: 8g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.