Thaise groene curry met kip, een super makkelijke, snelle en ontzettend lekkere maaltijd met een romige groene curry, smakelijke kipgehaktballetjes, rijst en groenten. Aanrader!
Meng het kipgehakt met de rest van de ingrediënten voor de kipgehaktballetjes goed door elkaar. Draai hier balletjes van van gelijke grootte.
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en fruit hier de ui, knoflook en gember even in aan.
Voeg de kipgehaktballetjes toe aan de pan en bak rondom lichtbruin.
Voeg dan de groene currypasta toe aan de balletjes samen met de kokosmelk, sojasaus en citroengras en laat dit 15-20 minuten zachtjes koken.
Serveer de curry met de balletjes en de rijst en voeg hier je favoriete groenten aan toe. Ik vind de curry zelf erg lekker met boontjes, bloemkool of broccoli.
handig om te weten:
* Dit is beide dezelfde groene curry pasta, in de gehaktballetjes als smaakmaker voor het gehakt en in de curry als smaakmaker voor de curry
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.