Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Verdeel het bladerdeeg over de quichevorm of ronde taart vorm.
Doe een bakpapiertje over het bladerdeeg en verdeel de blindbakvulling erover. Bak de bodem 15-20 minuten blind voor totdat de bodem knapperig en droog is.
Dan maken we de vulling, dat is Zwitserse room ook wel banketbakkersroom met slagroom.
Doe de melk, 150 gram suiker en het merg van 1 vanillepeul in een pannetje en breng aan de kook.
Ondertussen kluts je in een andere kom de eidooiers, 100 gram suiker en maizena door elkaar.
Doe een beetje van het kokende melkmengsel hierbij en blijf goed roeren zodat je 'familie maakt' (zoals dat heet) en het ei niet stolt door de warmte, maar mengt.
Schenk voorzichtig, beetje bij beetje, bij de resterende melk in het pannetje en laat 1-2 minuten heel zachtjes inkoken tot het indikt terwijl je goed blijft roeren.
Giet vervolges in een kom, dek af met wat vershoudfolie op de room en laat goed afkoelen in de koelkast.
Klop dan 300 gram slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door de afgekoelde room.
Verdeel dit over de bodem van de taart.
Maak de aardbeien (kroontje eraf, halveren of in partjes snijden) en verdeel over de taart. Decoreer naar wens met wat takjes munt. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.