Ga terug
+ servings
Aardbeien taart

Aardbeientaart

Verrukkelijke aardbeientaart met knapperige bodem, romige vulling en heerlijke aardbeien bovenop. Makkelijk om te maken en heel erg lekker!
3.80 van 5 stemmen
Voorbereiding: 25 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 8 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 rol bladerdeeg
  • 400 ml melk
  • 250 gram suiker
  • 1 vanillepeul
  • 3 eidooiers
  • 100 gram suiker
  • 50 gram maizena
  • 300 gram slagroom
  • 250 gram aardbeien
  • munt (vers - optioneel)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Verdeel het bladerdeeg over de quichevorm of ronde taart vorm.
  • Doe een bakpapiertje over het bladerdeeg en verdeel de blindbakvulling erover. Bak de bodem 15-20 minuten blind voor totdat de bodem knapperig en droog is.
  • Dan maken we de vulling, dat is Zwitserse room ook wel banketbakkersroom met slagroom.
  • Doe de melk, 150 gram suiker en het merg van 1 vanillepeul in een pannetje en breng aan de kook.
  • Ondertussen kluts je in een andere kom de eidooiers, 100 gram suiker en maizena door elkaar.
  • Doe een beetje van het kokende melkmengsel hierbij en blijf goed roeren zodat je 'familie maakt' (zoals dat heet) en het ei niet stolt door de warmte, maar mengt.
  • Schenk voorzichtig, beetje bij beetje, bij de resterende melk in het pannetje en laat 1-2 minuten heel zachtjes inkoken tot het indikt terwijl je goed blijft roeren.
  • Giet vervolges in een kom, dek af met wat vershoudfolie op de room en laat goed afkoelen in de koelkast.
  • Klop dan 300 gram slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door de afgekoelde room.
  • Verdeel dit over de bodem van de taart.
  • Maak de aardbeien (kroontje eraf, halveren of in partjes snijden) en verdeel over de taart. Decoreer naar wens met wat takjes munt. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 623kcal | Koolhydraten: 93g | Eiwitten: 6g | Vetten: 25g | Verzadigd vet: 14g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.