Trek de bladeren van de Chinese kool. Snij de onderkant eraf (het kontje) en spoel de bladeren schoon onder de kroon.
Snij ze dan in kleine vierkante stukjes (het formaat van Kimchi zoals je hem kent).
Neem een ruime kom en doe hierin een laagje gesneden Chinese kool, water en het grove zout. Herhaal dit laagje voor laagje. Zorg ervoor dat de Chinese kool net onder water staat, wanneer je dit aandrukt.
Dit laat je 2 uur staan. Daarna laat je het uitlekken en spoel je het schoon, zodat je het zout wegspoelt.
Snij nu de lente ui in stukken van 2 centimeter.
Schil de rettich en doe dit in een keukenmachine samen met de (ontvelde) tenen knoflook, gember, ui, Gochugaru, vissaus en suiker.
Schep hier de Chinese kool en gesneden bosui doorheen en verdeel over 3 potjes.
Het fermenteren duurt ongeveer 1-2 dagen (afhankelijk van hoe warm het is) en kun je herkennen aan de belletjes die ontstaan. Je kunt de potjes dan in de koelkast zetten. Dit vertraagt het fermentatieproces en verbetert de smaak. Na 1-2 dagen in de koelkast kun je de Kimchi eten. Geniet ervan!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.