Ga terug
+ servings
Salade met andijvie

Andijviesalade

Dit is hét recept voor een heerlijke, simpele en makkelijke andijviesalade met een waanzinnige dressing en zelfgemaakte croutons.
4.32 van 41 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Dressing
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/2 eetlepel bieslook (vers - fijngesneden)
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel dijon mosterd
  • 1 theelepel sojasaus
Voor de salade
  • 200 gram andijvie (vers - fijngesneden)
  • 1 portie zelfgemaakte croutons
  • ½ komkommer (in kleine blokjes)
  • 50 gram Parmezaanse kaas (in vlokken/ flakes)
  • 2 eieren (gekookt)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Begin met het maken van de dressing in een ruime kom. Doe hiervoor alle ingrediënten in een kom en mix het door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg dan de fijngesneden andijvie toe en schep dit door de dressing.
  • Voeg 2/3 deel van de croutons toe samen met de in blokjes gesneden komkommer en Parmezaanse kaas. Schep dit door de salade.
  • Verdeel de salade over 2 borden. Verdeel daarover de rest van de croutons en de gehalveerde eitjes. Eet smakelijk!

Video

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 450kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwitten: 20g | Vetten: 31g | Verzadigd vet: 14g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.