Ga terug
+ servings
Risotto met Gorgonzola, Spinazie & Ham

Risotto met Gorgonzola, Spinazie & Ham

Trek in Italiaans, maar wil je eens wat anders dan pizza of spaghetti maken? Probeer dan eens Risotto met Gorgonzola, Spinazie & Ham!
Nog geen stemmen
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 uien (fijn gesneden)
  • 300 gram spinazie (vers)
  • 100 gram coburger ham
  • 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
  • 1 pak Roerbak Risotto van Lassie (of gewone Risotto rijst)
  • 3/4 stuk gorgonzola cremoso of dolce de gorgonzola
  • Parmezaanse kaas (geraspt of vlokken)
  • olijfolie & boter
  • witte peper

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • We beginnen met de bouillon. Je kunt verse kippenbouillon gebruiken of je mengt 500 ml kokend water met 1 bouillonblokje. Zet dit alvast klaar.
  • In een grote pan of wok doe je een paar druppels olijfolie. Hierin doe je een van de uitjes en deze fruit je aan. Als de ui glazig begint te worden, voeg je steeds een handje verse spinazie toe en als dat een beetje geslonken is doe je er steeds een nieuw handje bij.
  • Telkens alles goed blijven omroeren. Ondertussen een kopje water toevoegen om te zorgen dat de spinazie mooi gaar wordt. Als alle spinazie geslonken is, kruid je het met een beetje witte peper. Even goed door de spinazie heen mengen en hierna de spinazie laten uitlekken. Als de spinazie uitgelekt is, snijd je het grof met een groot mes.
  • In dezelfde pan doe je nu weer een paar druppels olijfolie (dit keer echt heel weinig - de ham bakt goed in eigen vet) en bak je de rauwe ham iets uit. Leg het op wat keukenpapier om het vet te absorberen. Scheur de ham (als het iets afgekoeld is) in grove stukken (niet te fijn).
  • Als laatste doe je in dezelfde pan wat boter en voeg hieraan laatste de ui en knoflook toe. Even aanfruiten tot het lekker begint te ruiken en voeg dan de risotto rijst toe. Even goed omroeren en daarna steeds een beetje bouillon toevoegen.
  • Terwijl je de bouillon toevoegt, doe je ook de spinazie en gorgonzola door de risotto. De risotto is klaar als de korrels vrijwel alle bouillon hebben opgenomen en alle ingrediënten goed gemengd zijn. Bij de risotto die nu klaar is, voeg je de ham toe en op het bord besprenkel je het met de geraspte Parmezaanse Kaas.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 741kcal | Koolhydraten: 101g | Eiwitten: 35g | Vetten: 24g | Verzadigd vet: 6g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.