Ga terug
+ servings
Mini Quiche met Gorgonzola & Spinazie (Shapas)

Mini Quiche met Gorgonzola & Spinazie (Shapas)

Een heerlijk recept voor een mini quiche met gorgonzola & spinazie. Deze mini quiche zet jij in een hand omdraai op tafel.
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 2 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 velletjes bladerdeeg
  • 5 eetlepels spinazie (ontdooid)
  • 20 gram gorgonzola cremoso/ dulche
  • 1 ei
  • 1 eetlepel room
  • versgemalen zwarte peper & zout
  • boter

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte. Knijp het vocht uit de ontdooide spinazie. Vet de muffin of cupcake vorm in met boter.
  • Meng alle ingrediënten, behalve het bladerdeeg uiteraard, in een kom goed door elkaar en breng op smaak met versgemalen zwarte peper & zout.
  • Zodra het bladerdeeg ontdooid is, doe je deze in de muffin- of cupcakevorm. Druk hierbij het midden van de velletjes bladerdeeg naar de bodem en vouw hierbij de zijkanten. Het bladerdeeg mag iets uitsteken zoals je op de foto ook kunt zien.
  • Vul het bladerdeeg met het mengsel en zet het geheel 15 tot 20 minuten in de oven tot het bladerdeeg goudbruin is. Even een paar minuutjes laten afkoelen en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 239kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwitten: 7g | Vetten: 16g | Verzadigd vet: 9g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.