Volg mij:
Bij de borrel

Tapas & Bites: Mini Quiche met Gorgonzola & Spinazie (Shapas)

Mini Quiche met Gorgonzola & Spinazie (Shapas)

Een tijdje geleden ontving ik een ontzettend leuke mail waarin gevraagd werd of ik misschien zin had om een lekkere shapas te maken. Shapas is een glaasje sherry met een bijpassend hapje, tapas dus. Sherry is bezig met een flinke come-back en laat dit drankje nu perfect samen gaan met allerlei lekkere kleine hapjes. Shapas is niet alleen heel erg lekker het is ook een verrassende combi welke perfect is om jouw visite eens mee te verrassen tijdens deze feestdagen. Sherry is overigens verkrijgbaar van super droog tot mierzoet, zo kun je zelf de smaak kiezen die jij lekker vindt. 

Voor het maken van de Shapas koos ik voor een sherry genaamd Bristol Cream van Harveys. Cream heeft een mooi ronde, volle maar ook zoete en crème-achtige smaak. Je proeft noten, gedroogd fruit maar ook tabak. Dat laatste klinkt misschien een beetje gek maar het smaakt (naar mijn mening) lekker en geeft de sherry wat diepgang.

Nu nog een lekkere shapas bedenken voor bij deze sherry! De eerste combinatie die ik maakte met pure chocolade en deze sherry was verrukkelijk maar ik had iets anders in mijn hoofd, iets hartigs. Ik besloot te gaan voor een mini quiche met gorgonzola & spinazie. Ik gebruikte gorgonzola dulche (ook wel bekend als gorgonzola cremoso), een romige versie van deze pittige schimmelkaas al eerder in combinatie met spinazie voor deze risotto, heerlijk! Met wat bladerdeeg, een eitje en wat kruiden maak je deze mini quiche in een handomdraai. Simpel maar een uitstekende combinatie met deze sherry. De pittige, romige smaak van de mini quiche gaat goed samen met de volle zoete smaak van deze sherry. De mini quiche kun je zowel warm als koud serveren maar persoonlijk vind ik hem warm het allerlekkerst! Het recept is op basis van 2 mini quiches, je kunt wens het recept vermenigvuldigen.

Mini Quiche met Gorgonzola & Spinazie (Shapas)

Wat heb je nodig voor de mini quiches met gorgonzola & spinazie:

Voorbereiding: 10 minuten | Oventijd: 15-20  minuten|  Totale tijd: 25-30  minuten
Hoeveelheid: 2 x mini quiche

  • 2 velletjes bladerdeeg
  • 20 gram gorgonzola cremoso/ dulche
  • 5 eetlepels ontdooide spinazie
  • 1 ei
  • 1 eetlepel room
  • versgemalen zwarte peper & zout
  • boter

Overig: muffin of cupcake vorm

Hoe je de mini quiches met Gorgonzola maakt:

1. Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden. Knijp het vocht uit de ontdooide spinazie. Vet de muffin of cupcake vorm in met boter.

2. Meng alle ingrediënten in een kom goed door elkaar en breng op smaak met versgemalen zwarte peper & zout.

3. Zodra het bladerdeeg ontdooid is doe je deze in de muffin of cupcakevorm. Druk hierbij het midden van de velletjes bladerdeeg naar de bodem en vouw hierbij de zijkanten. Het bladerdeeg mag iets uitsteken zoals je op de foto ook kunt zien.

4. Vul het bladerdeeg met het mengsel en zet het geheel 15 tot 20 minuten in de oven tot het bladerdeeg goudbruin is. Even een paar minuutjes laten afkoelen en eet smakelijk!

Mini Quiche met Gorgonzola & Spinazie Eet smakelijk! 

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

3 Reacties

  • Beantwoorden Withlovefroms

    Die mini quiche lijkt me geweldig!

    28 december 2015 at 14:36
  • Beantwoorden sunny mama

    Yummie! Deze miniquiches herinneren me aan het kerstfeest dat wij net achter de rug hebben. We hebben precies zoiets gemaakt, maar dan met geitenkaas. Heerlijk!

    28 december 2015 at 15:37
  • Beantwoorden Quiche met bladspinazie en gorgonzola - Great Little Kitchen

    […] De laatste tijd ben ik lekker aan het bakken geslagen en heb ik verschillende nieuwe vullingen uitgeprobeerd voor in een quiche. De inspiratie voor deze quiche met bladspinazie en gorgonzola komt van de blog van eefkooktzo.nl. […]

    15 juni 2016 at 09:57
  • Laat een reactie achter