Ga terug
+ servings
Muffins met Appel, Kaneel en Amandel

Muffins met Appel, Kaneel en Amandel

Muffins met Appel, Kaneel en Amandel..zacht, licht kruidig, frisse appelstukjes en een romige smaak. Dát omschrijft deze muffins perfect!
5 van 1 stem
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Hoeveelheid: 10 muffins

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 jonagold appel
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 eetlepels kaneel (gemalen )
  • 1 eetlepel suiker
  • 250 gram + 2 eetlepels bloem
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 2 ½ theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kardemom (gemalen )
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • ½ theelepel baking soda
  • 2 eieren
  • 175 ml amandelmelk
  • 100 gram roomboter (gesmolten)
  • 15 gram amandelschaafsel
  • zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Schil de appel en snij in hele kleine stukjes. De kleine stukjes appel doe je in een bakje en hierover verdeel je 1 theelepel citroensap om de verkleuring van de appel tegen te gaan. Daarnaast doe doe je er 1 eetlepel kaneel en 1 eetlepel suiker bij. Meng dit goed door elkaar. Zet het bakje even apart.
  • In een andere ruime kom doen we de droge ingrediënten: de bloem, bruine basterdsuiker, bakpoeder, bakingsoda, vanillesuiker, overige kaneel, kardemom en een snufje zout. Meng alles weer even goed door elkaar en ook deze kom zetten we apart.
  • Als laatste doen we in een andere kom de 'natte' ingrediënten: de eieren, amandelmelk en gesmolten roomboter. Je raadt het vast al, maar dit gaan we ook weer goed door elkaar heen mengen.
  • Voeg de kom met natte ingrediënten toe aan de kom met de droge ingrediënten. Mix dit vluchtig door elkaar (bij muffins wil je juist geen glad beslag, liever een beetje lobbig zoals dat heet).
  • Bij de stukjes appel doen we nu 2 eetlepels bloem om te zorgen dat de stukjes appel tijdens het bakken niet naar beneden zakken, maar mooi verdeeld door het beslag zitten. Verdeel het bloem goed over de stukjes appel en schep daarna de appels door het beslag van de muffins.
  • Vul je muffin vormpjes nu ongeveer ¾ met het beslag. Zelf gebruik ik hiervoor vaak een ijslepel omdat dit handiger werkt, maar een gewone lepel is ook prima. Zodra de vormpjes gevuld zijn, verdeel je over de muffins wat amandelschaafsel ter decoratie.
  • Zet de muffins nu in de oven en zodra je ze in de oven hebt gedaan kun je de temperatuur op 180 graden zetten. Bak de muffins in ongeveer 25 minuten goudbruin (test of ze klaar zijn door er een satéprikker in te steken en als deze er schoon uit komt, dan zijn je muffins klaar).

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 236kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwitten: 4g | Vetten: 10g | Verzadigd vet: 6g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.