Verwarm de oven voor op 150 graden boven- en onderwarmte.
In een ruime beslagkom mix je het zelfrijzend bakmeel, roomboter, witte basterdsuiker, de eieren, vanillesuiker, citroensap en een snuf zout met een handmixer goed door elkaar tot een glad beslag.
Snijd of hak (het is wel even een klusje) de bitterkoekjes in kleine stukjes. Meng de stukjes door het beslag en bewaar een paar stukjes zodat je deze straks bovenop de cake kunt doen.
Bekleed een bakvorm van maximaal 1 liter met bakpapier en giet hier je beslag in. Verdeel de apart gehouden stukjes van de bitterkoekjes bovenop en zet de cake in de oven.
Bak in ongeveer 30 tot 45 minuten mooi goudbruin. Test of de cake klaar is door een satéprikker in de cake te steken en als deze er schoon uit komt dan is je cake klaar.
Serveer eventueel met een beetje slagroom of als dessert met een bolletje vanille ijs. Eet smakelijk!
handig om te weten:
Voor dit recept gebruikte ik een (kleine) cakevorm met een inhoud van 1 liter. Gebruik je een normale cakevorm verdubbel dan de hoeveelheden.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.