Ga terug
+ servings
Taart met aardbeienmousse

Aardbeienmoussetaart

Aardbeienmoussetaart oftewel een taart met aardbeienmousse en een bodem van kokosbiscuits. Zo fan-tas-tisch lekker!
5 van 4 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Opstijven koelkast: 8 uur
Totale tijd: 8 uur 20 minuten
Hoeveelheid: 8 puntjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de bodem
  • 250 gram Nizza kokosbiscuits
  • 100 gram roomboter (ongezouten - gesmolten)
Voor de aardbeienmousse
  • 5 blaadjes gelatine
  • 300 gram aardbeien
  • 1 eetlepel citroensap
  • 200 gram slagroom
  • 130 gram suiker
Extra aardbeien, frambozen en eventueel blaadjes munt ter decoratie

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verkruimel de biscuits en meng hierdoor de gesmolten roomboter.
    • Verdeel dit over een ingevette spring-/quichevorm en druk goed aan zodat je ook opstaande randen krijgt. Zet in de koelkast terwijl je verder gaat.
    • Week ondertussen de blaadjes gelatine in koud water (10 minuten).
    • Snij de kroontjes van de aardbeien en pureer dit samen met het citroensap glad.
    • Doe in een steelpan en voeg 100 gram suiker toe. Verwarm tot de suiker is opgelost, knijp de blaadjes gelatine uit en voeg deze toe.
    • Laat iets afkoelen tot kamertemperatuur.
    • Klop de slagroom luchtig met de rest van de suiker.
    • Schep het aardbeienmengsel voorzichtig door de slagroom en verdeel dit over de bodem.
    • Laat een nachtje opstijven, decoreer naar wens met extra aardbeien, framboos en/of blaadjes munt. Eet smakelijk!

    Video

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 395kcal | Koolhydraten: 44g | Eiwitten: 4g | Vetten: 23g | Verzadigd vet: 14g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.