Aardbeienmoussetaart
Aardbeienmoussetaart oftewel een taart met aardbeienmousse en een bodem van kokosbiscuits. Zo fan-tas-tisch lekker!
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Opstijven koelkast: 8 uur uur Totale tijd: 8 uur uur 20 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
Voor de bodem
250 gram Nizza kokosbiscuits 100 gram roomboter (ongezouten - gesmolten) Voor de aardbeienmousse
5 blaadjes gelatine 300 gram aardbeien 1 eetlepel citroensap 200 gram slagroom 130 gram suiker Extra aardbeien, frambozen en eventueel blaadjes munt ter decoratie
Verkruimel de biscuits en meng hierdoor de gesmolten roomboter.
Verdeel dit over een ingevette spring-/quichevorm en druk goed aan zodat je ook opstaande randen krijgt. Zet in de koelkast terwijl je verder gaat.
Week ondertussen de blaadjes gelatine in koud water (10 minuten).
Snij de kroontjes van de aardbeien en pureer dit samen met het citroensap glad.
Doe in een steelpan en voeg 100 gram suiker toe. Verwarm tot de suiker is opgelost, knijp de blaadjes gelatine uit en voeg deze toe.
Laat iets afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de slagroom luchtig met de rest van de suiker.
Schep het aardbeienmengsel voorzichtig door de slagroom en verdeel dit over de bodem.
Laat een nachtje opstijven, decoreer naar wens met extra aardbeien, framboos en/of blaadjes munt. Eet smakelijk!
Calorieën: 395 kcal | Koolhydraten: 44 g | Eiwitten: 4 g | Vetten: 23 g | Verzadigd vet: 14 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.