Kip Char Siu
Kip Char Siu een recept wat ik al heel wat jaren maak. Lekker, makkelijk & verrassend! Kip Char Siu is een heerlijk Aziatisch kip recept.
Voorbereiding: 15 minuten minuten Bereidingstijd: 1 uur uur Totale tijd: 1 uur uur 15 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
1 kilo kipvleugels 200 gram char siu saus (ca. 200 gram) 2 tomaten 1 rode ui 3-4 tenen knoflook 2-3 eetlepels suiker 2 eetlepels oestersaus 1 eetlepel ketjap 1 maggiblokjes (verkruimeld) ½ eetlepel zwarte peper ½ eetlepel paprikapoeder ½ eetlepel nootmuskaat
Je kunt de kipvleugeltjes eventueel doormidden hakken of kipborrelhapjes gebruiken.
Doe alle ingrediënten voor de saus in een keukenmachine (behalve natuurlijk de kipvleugeltjes ;-) ) en mix tot een gladde saus.
Giet dit over de kip en laat bij voorkeur een nachtje in de koelkast intrekken.
Doe dan de kip in een ruime koekenpan. Laat ze een half uur sudderen op laag-middelhoog vuur.
Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Daarna doe je de kip in een ruime ovenschaal en zet je de kip voor een half uur in de oven (na 10-15 minuten even omscheppen).
Serveer met rijst of patatjes (die kun je dan lekker in de saus dippen!) en een lekkere frisse salade en/of ingelegde komkommer. Eet smakelijk!
Calorieën: 626 kcal | Koolhydraten: 37 g | Eiwitten: 46 g | Vetten: 33 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.