Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met een beetje boter. Verwarm de oven voor op 160 graden boven- en onderwarmte.
Smelt de roomboter en laat deze vervolgens even afkoelen. Hak ondertussen 75 gram pure chocolade in kleine stukjes met een groot mes.
Neem een grote kom en doe hierin de bloem, lichtbruine basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, de cacao, een snuf zout, een snuf baking soda en meng dit goed door elkaar. Voeg het ei en de gesmolten boter toe. Meng tot een mooi deeg en meng tot slot de 75 gram pure chocolade in stukjes erdoor. Stort dit vervolgens in de springvorm en verdeel goed over de bodem (voorzichtig aandrukken).
Zet de springvorm in de oven voor ca. 20-25 minuten. Haal uit de oven en laat de bodem volledig afkoelen.
Als de bodem is afgekoeld, gaan we de bovenkant maken. Hak 200 gram pure en 200 gram melkchocolade in stukken en smelt dit au bain marie.
Klop de roomkaas met de suiker en Buisman aroma door elkaar in een kom. Klop de slagroom stijf in een andere kom met een zakje vanillesuiker.
Spatel de gesmolten chocolade eerst voorzichtig door de roomkaas en suiker. Spatel er daarna voorzichtig de slagroom door. Giet dit mengsel over de bodem, strijk de bovenkant glad en zet het geheel nu in de koelkast zodat het een nachtje kan opstijven. De taart kun je eventueel afdekken met huishoudfolie.
Voor je de chocolade cheesecake gaat serveren, kun je een dun laagje cacao over de taart strooien en ter decoratie wat rood fruit naar keuze erbovenop doen. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.