Eerst maken we de banketbakkersroom. Meng daarvoor de eidooiers met de suiker in een kom. Zeef de maizena erboven. Meng dit goed door elkaar.
Pak een steelpan. Doe de melk erin. Schraap het vanillemerg uit het vanillestokje en voeg dit toe samen met het stokje.
Breng dit aan de kook, zodra het kookt haal je het stokje eruit.
Voeg het mengsel met de eieren toe aan de melk en roer goed door. Breng weer aan de kook en laat rustig indikken.
Zodra het de consistentie van vla krijgt, is het klaar. Schenk de banketbakkersroom in een kom om af te laten koelen, doe er eventueel wat vershoudfolie overheen zodat er geen velletje op komt.
Zodra de room is afgekoeld, kun je de broodjes gaan vullen. Snij hiervoor de witte puntjes in de lengte in het midden in.
Doe de room in de broodjes. Je kunt hier een spuitzak met evt. een kartelmondje voor gebruiken of een lepel.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.