Ga terug
–+ servings
Kaasplank

Kaasplank

Tips voor het maken van een kaasplank. Een heerlijke kaasplank met verschillende kazen en lekkers voor erbij. Zo stel je een kaasplank samen!
4.30 van 17 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 1 kaasplank

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 3-4 verschillende soorten kaas (of meer voor een uitbreide(re) kaasplank)
  • Toastjes, stokbrood, Spaanse zoete crackers en vijgenbrood
  • Vers fruit zoals druiven, vijgen en zomerfruit
  • Olijven, noten en gedroogde worst
  • Sausjes zoals mosterd, vijgencompote of chutney

HANDIG OM TE HEBBEN:

  • Mooie serveerplank

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Neem een mooie plank en verdeel als eerste de bakjes met sausjes, olijven en/of noten over de plank.
  • Vul dit aan met de verschillende soorten kaas en eventueel gedroogde worst.
  • Daarna vul je de plank aan met de brood dingen als toastjes, stokbrood, crackers en/of vijgenbrood.
  • Tot slot decoreer je de plank met vers fruit naar smaak, maar gebruik ook eens verse kruiden of eventueel wat bloem om de plank extra mooi te maken.
  • Zorg dat de kazen op kamertemperatuur zijn voor je de plank gaat serveren. Eet smakelijk!

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.