Verkruimel de bastognekoeken door ze in de keukenmachine fijn te malen of ze met de hand te verkruimelen. Smelt 125 gram roomboter in een steelpannetje en mix dit door de verkruimelde bastognekoeken. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk het goed aan.
Doe de rest van de roomboter, de gecondenseerde melk, een snufje zout en de pure chocolade in stukjes in de steelpan. Laat op middelhoog vuur goed smelten tot je een dikke consistentie hebt. Verdeel dit over de bodem van bastognekoeken.
Zet het geheel minimaal 1 nachtje in de koelkast om op te stijven. Voor je de taart gaat serveren kun je er nog wat cacaopoeder overheen strooien met een zeefje. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.