Ga terug
+ servings
Chocolade Fudgetaart

Chocolade Fudgetaart

Deze Chocolade Fudgetaart is zó lekker dat je 'm gewoon moet maken! Een knapperige bastognebodem met een dikke laag chocolade fudge.
4.50 van 10 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Opstijven: 1 dag
Totale tijd: 1 dag 15 minuten
Hoeveelheid: 8 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 225 gram pure chocolade
  • 155 gram roomboter
  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 1 pak bastognekoeken (ca. 260 gram)
  • zout
  • cacaopoeder (ter decoratie)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Bekleed de springvorm met bakpapier.
  • Verkruimel de bastognekoeken door ze in de keukenmachine fijn te malen of ze met de hand te verkruimelen. Smelt 125 gram roomboter in een steelpannetje en mix dit door de verkruimelde bastognekoeken. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk het goed aan.
  • Doe de rest van de roomboter, de gecondenseerde melk, een snufje zout en de pure chocolade in stukjes in de steelpan. Laat op middelhoog vuur goed smelten tot je een dikke consistentie hebt. Verdeel dit over de bodem van bastognekoeken.
  • Zet het geheel minimaal 1 nachtje in de koelkast om op te stijven. Voor je de taart gaat serveren kun je er nog wat cacaopoeder overheen strooien met een zeefje. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 520kcal | Koolhydraten: 41g | Eiwitten: 8g | Vetten: 36g | Verzadigd vet: 22g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.