Ga terug
+ servings
Pompoenpuree

Pompoenpuree

Zelf pompoenpuree maken is heel makkelijk en het allerlekkerste. Ik vertel je in mijn eenvoudige recept hoe jij zelf pompoenpuree maakt!
4.80 van 5 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheid: 1 portie

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 pompoen
  • water

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Halveer je pompoen, zaadjes kun je erin laten* en leg met de schil naar boven op de bakplaat bedekt met bakpapier.
  • Zet de bakplaat met de pompoen in de oven voor 30-60 minuten tot de pompoen zacht is. Als je er makkelijk met een vork in kunt prikken is hij goed.
  • Laat de pompoen even afkoelen. Daarna kun je makkelijk de schil eraf trekken en de zaadjes eruit scheppen.
  • Doe het vruchtvlees van de pompoen nu in de keukenmachine en pulseer het tot een gladde puree. Eventueel kun je een heel klein beetje water toevoegen als het erg dik is. Des te langer je mixt, des te gladder je puree. Geniet ervan!

Video

handig om te weten:

* Als je de zaadjes meebakt in de oven kun je ze een stuk makkelijker uit de rijpe pompoen scheppen. Wil je ze nog ergens anders voor gebruiken schep ze er dan uit voor je de pompoen bakt.
 

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 354kcal | Koolhydraten: 88g | Eiwitten: 14g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.