Ga terug
+ servings
Zachte vlechtbroodjes met aardbei

Zachte vlechtbroodjes met aardbei

Het recept voor zachte vlechtbroodjes met aardbei. Deze broodjes zijn makkelijk om te maken en smaken ook nog eens waanzinnig lekker.
5 van 1 stem
Voorbereiding: 45 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rijzen: 1 uur 15 minuten
Totale tijd: 2 uur 20 minuten
Hoeveelheid: 6 broodjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram bloem
  • 100 ml melk (lauwwarm)
  • 100 ml water (lauwwarm)
  • 100 ml neutrale olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
  • 6 eetlepels Hero Original aardbeienjam
  • 2 eieren
  • 1 zakje gedroogde gist (7 gram)
  • 1 eetlepel suiker
  • 50 gram roomboter (+ ½ eetlepel - kamertemperatuur)
  • 1 theelepel zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe melk, water, olie, suiker, ½ eetlepel roomboter en 1 ei in een ruime kom. Meng en voeg gist toe. Laat dit paar minuten staan tot het gaat schuimen.
  • Voeg bloem toe en kneed het deeg ongeveer 15 minuten goed door tot een soepel deeg. Voeg het zout toe tijdens het kneden. Vorm vervolgens een bal van het deeg.
  • Vet een kom in met olie. Doe hierin het deeg en draai de bal deeg om zodat er rondom olie zit. Dek de kom af met een natte theedoek en laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen of tot het in hoeveelheid verdubbeld is.
  • Stort dan het deeg op het aanrecht en verdeel in 6 bolletjes. Laat, afgedekt onder een natte theedoek, kort rijzen (15 minuten).
  • Verwarm ondertussen de oven op 170 graden boven- en onderwarmte.
  • Vorm van de balletjes deeg met je handen een rechthoek. Neem een eetlepel jam en verdeel dit over het midden van het deeg. Rol het deeg op en snijd het doormidden maar zorg ervoor dat er een klein stukje aan een kant vast blijft zitten.
  • Neem dan de beide delen van het deeg en wikkel deze om elkaar zodat er een vlecht ontstaat. Rol daarna het deeg om het midden tot een rond vlechtbroodje.
  • Leg de broodjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Kluts het andere eitje met een scheutje melk en smeer dit met een kwastje over de broodjes.
  • Bak de broodjes in ca. 20-30 minuten goudbruin en gaar af.
  • Smelt de roomboter en smeer over de broodjes als ze net uit de oven komen. Hierdoor krijgen ze een lekkere zachte korst.
  • Even laten afkoelen en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 546kcal | Koolhydraten: 65g | Eiwitten: 11g | Vetten: 26g | Verzadigd vet: 6g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.