Doe het zelfrijzend bakmeel, suiker, roomboter, kruiden, melk en snuf zout in een ruime kom en kneed met de hand of stamixer tot een mooi egaal deeg.
Verdeel het deeg in 2 gelijke delen. Pak in met huishoudfolie en laat even opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Kluts 2 eieren in een kommetje. Brokkel de amandelspijs in een kom en kneed hier 1 ½ geklutst ei door.
Rol de 2 stukken speculaasdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot 2 gelijke plakken.
Leg nu 1 plak van het speculaasdeeg in een (ingevette/met bakpapier beklede) bakvorm of (en dat kan ook prima) gewoon op een ovenplaat. Verdeel hierover de amandelspijs. Daarop komt de tweede plak deeg.
Bestrijk met het resterende geklutste ei en verdeel het amandelschaafsel erover.
Bak in de oven voor ca. 30-35 minuten. Laat minimaal een half uur afkoelen. Eet smakelijk en een fijne Sinterklaas!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.