Ga terug
+ porties
Honing-mosterdsaus zelf maken

Honing-mosterdsaus

De LEKKERSTE recept voor zelfgemaakte honing-mosterdsaus. Heerlijk voor bij een broodje beenham, bij kip, vis of over een salade.
4.41 van 45 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 1 bakje

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
  • 225 ml kookroom
  • 4 eetlepels honing
  • eetlepel mosterd (dijon)
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 eetlepel water (koud)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de olie in een steelpannetje. Fruit de knoflook even aan.
  • Voeg de kookroom, mosterd en honing toe en verwarm op laag tot middelhoog vuur.
  • Meng het goed door elkaar en breng op smaak met wat peper en zout.
  • Meng de maizena met het koude water en voeg toe aan de saus. Laat zachtjes op laag vuur inkoken tot het de gewenste dikte heeft.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 806kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwitten: 5g | Vetten: 84g | Verzadigd vet: 52g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.