Honing-mosterdsaus
De LEKKERSTE recept voor zelfgemaakte honing-mosterdsaus. Heerlijk voor bij een broodje beenham, bij kip, vis of over een salade.
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 15 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
1 eetlepel zonnebloemolie 2 teentjes knoflook (uitgeperst) 225 ml kookroom 4 eetlepels honing 2½ eetlepel mosterd (dijon) 1 eetlepel maizena 1 eetlepel water (koud)
Verwarm de olie in een steelpannetje. Fruit de knoflook even aan.
Voeg de kookroom, mosterd en honing toe en verwarm op laag tot middelhoog vuur.
Meng het goed door elkaar en breng op smaak met wat peper en zout.
Meng de maizena met het koude water en voeg toe aan de saus. Laat zachtjes op laag vuur inkoken tot het de gewenste dikte heeft.
Calorieën: 806 kcal | Koolhydraten: 11 g | Eiwitten: 5 g | Vetten: 84 g | Verzadigd vet: 52 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.