Ga terug
+ porties
Zelf croutons maken

Croutons

Makkelijk recept voor zelf croutons maken van (oud) brood. Met Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas. Superlekker!
4.17 van 6 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 1 flinke bak

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 half stokbrood
  • eetlepels Italiaanse kruiden
  • 20 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 2-4 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Snij het stokbrood in kleine stukjes ter grootte van een dobbelsteen.
  • Meng in een grote kom met de kruiden en de Parmezaanse kaas.
  • Meng met 2-4 eetlepels olijfolie (afhankelijk van de grootte van je stokbrood). En breng op smaak met peper en zout.
  • Bak 10-15 minuten in de oven tot de croutons goed knapperig zijn. Halverwege even omscheppen.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 500kcal | Koolhydraten: 81g | Eiwitten: 7g | Vetten: 7g | Verzadigd vet: 4g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.