Apple butter
Recept voor zijdezachte apple butter. Heerlijke saus voor op brood, als bijgerecht of in baksels. Deze appel boter is fantastisch!
Voorbereiding: 20 minuten minuten Bereidingstijd: 10 uur uur Totale tijd: 10 uur uur 20 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
1 kilo appels (geschild en zonder klokhuis) 200 gram bruine basterdsuiker 1 eetlepel vanillesuiker 2½ eetlepel kaneel 1 theelepel nootmuskaat (gemalen) 1 theelepel gember (gemalen) 1 theelepel kruidnagel (gemalen) snuf zout
Doe alle ingrediënten in de slowcooker en zet voor 10 uur op low. Roer af en toe even door.
Maal het geheel fijn met een staafmixer of in een blender.
Doe de saus in een pan en kook de apple buter in tot de gewenste dikte.
Calorieën: 437 kcal | Koolhydraten: 114 g | Eiwitten: 1 g | Vetten: 1 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.