Ga terug
+ servings
Apple butter

Apple butter

Recept voor zijdezachte apple butter. Heerlijke saus voor op brood, als bijgerecht of in baksels. Deze appel boter is fantastisch!
4.60 van 10 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 uur
Totale tijd: 10 uur 20 minuten
Hoeveelheid: 3 potten

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 kilo appels (geschild en zonder klokhuis)
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • eetlepel kaneel
  • 1 theelepel nootmuskaat (gemalen)
  • 1 theelepel gember (gemalen)
  • 1 theelepel kruidnagel (gemalen)
  • snuf zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe alle ingrediënten in de slowcooker en zet voor 10 uur op low. Roer af en toe even door.
  • Maal het geheel fijn met een staafmixer of in een blender.
  • Doe de saus in een pan en kook de apple buter in tot de gewenste dikte.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 437kcal | Koolhydraten: 114g | Eiwitten: 1g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.