Was de cherrytomaten en snijd deze in partjes. Houd dit even apart.
Breng 125 ml water aan de kook (in een waterkoker). Verkruimel een half kippenbouillonblokje in een ruime schaal, doe hierbij de couscous, 1 theelepel olijfolie en 1 theelepel citroensap.
Giet het gekookte water erover, schep om met een vork en dek het vervolgens goed af.
Verhit 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin het uitje en de fijngesneden teentjes knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg dan de garnalen toe en bak deze in enkele minuten gaar.
Zodra de garnalen gaar zijn roer je door de gewelde couscous met een vork en doe je deze in een ruime kom/ ovenschaal (net was je handig vindt).
Meng hierdoor de fijngesneden bieslook, munt en peterselie samen met 1 theelepel olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Schep dan de cherrytomaten erdoor samen met de garnalen. Verdeel het over twee borden en garneer eventueel met een blaadje munt. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.