Doe het gehakt, de gehaktkruiden, melk, ei, paneermeel en piment in een kom.
Voeg naar smaak peper en zout toe en meng het deeg losjes.
Draai er vervolgens even grote gehaktballetjes van.
Verhit een beetje olie of boter in de pan en bak de gehaktballetjes in 10-15 minuten gaar.
Haal ze gehaktballetjes daarna uit de koekenpan en laat de olie en vetresten achter als basis voor de saus.
Voeg hier de bouillon, kookroom, bloem en een scheutje sojasaus aan toe.
Laat de saus inkoken tot hij iets dikker is.
Doe de gehaktballetjes dan weer in de pan en meng de saus erdoor. Eet smakelijk!
handig om te weten:
Serveer er frietjes, opgebakken aardappeltjes of aardappelpuree bij. Lekker met gekookte/ gestoomde groenten zoals worteltjes, broccoli (helemaal a la IKEA ;-) ) of sperziebonen. Om het helemaal af te maken kun je er uiteraard ook nog (vossenbes)jam bij serveren.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.