Appelkruimeltaart
Makkelijk recept voor een overheerlijke klassieke appelkruimeltaart. Goedgevuld met een lekkere kruimellaag. Echt een aanrader!
Voorbereiding: 30 minuten minuten Bereidingstijd: 1 uur uur Totale tijd: 1 uur uur 30 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
Voor het taartdeeg:
225 gram bloem 125 gram roomboter (ongezouten - kamertemperatuur) 110 gram lichtbruine basterdsuiker ½ theelepel vanille-extract 1 ei Voor het kruimeldeeg:
125 gram bloem 100 gram witte basterdsuiker 75 gram roomboter (koud in kleine blokjes gesneden) 1 theelepel kaneel snuf zout Voor de appelvulling:
650 gram zure appels (Goudreinetten) 50 gram kristalsuiker 2 theelepels kaneel citroensap Extra:
1 eetlepel panko (of paneermeel) poedersuiker
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Meng de bloem, roomboter, basterdsuiker, het vanille-extract, een flinke snuf zout en ei door elkaar tot een mooi compact deeg.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet deze in.
Bedek de bodem en zijkanten van de springvorm met het deeg.
Schil de appels en snij in kleine stukjes. Meng met wat citroensap, kristalsuiker en kaneel.
Maak het kruimeldeeg door alle ingrediënten te mengen tot een kruimelig deeg.
Verdeel wat panko of paneermeel over de taartbodem en verdeel het appelmengsel erover, bedek met een lekkere kruimellaag.
Zet de taart ca. 1 uur in de oven tot hij mooi goudbruin is. Serveer met wat poedersuiker.
Calorieën: 515 kcal | Koolhydraten: 77 g | Eiwitten: 6 g | Vetten: 21 g | Verzadigd vet: 13 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.