Ga terug
+ porties
Appelkruimeltaart

Appelkruimeltaart

Makkelijk recept voor een overheerlijke klassieke appelkruimeltaart. Goedgevuld met een lekkere kruimellaag. Echt een aanrader!
4.25 van 16 stemmen
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Hoeveelheid: 8 stukken

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor het taartdeeg:
  • 225 gram bloem
  • 125 gram roomboter (ongezouten - kamertemperatuur)
  • 110 gram lichtbruine basterdsuiker
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 1 ei
Voor het kruimeldeeg:
  • 125 gram bloem
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 75 gram roomboter (koud in kleine blokjes gesneden)
  • 1 theelepel kaneel
  • snuf zout
Voor de appelvulling:
  • 650 gram zure appels (Goudreinetten)
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • citroensap
Extra:
  • 1 eetlepel panko (of paneermeel)
  • poedersuiker

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Meng de bloem, roomboter, basterdsuiker, het vanille-extract, een flinke snuf zout en ei door elkaar tot een mooi compact deeg.
  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet deze in.
  • Bedek de bodem en zijkanten van de springvorm met het deeg.
  • Schil de appels en snij in kleine stukjes. Meng met wat citroensap, kristalsuiker en kaneel.
  • Maak het kruimeldeeg door alle ingrediënten te mengen tot een kruimelig deeg.
  • Verdeel wat panko of paneermeel over de taartbodem en verdeel het appelmengsel erover, bedek met een lekkere kruimellaag.
  • Zet de taart ca. 1 uur in de oven tot hij mooi goudbruin is. Serveer met wat poedersuiker.

Video

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 515kcal | Koolhydraten: 77g | Eiwitten: 6g | Vetten: 21g | Verzadigd vet: 13g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.