Salade met rauwe gekleurde bietjes:
Het recept voor een salade met rauwe gekleurde bietjes. Een gezonde, vegetarische, kleurrijke salade die je in een handomdraai op tafel zet.
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 15 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
100 gram geitenkaas 75 gram veldsla 1 chioggia (roze biet - rauw) 1 gele biet (rauw) 1 handje radijsjes ½ handje walnoten 1 eetlepel olijfolie 1 eetlepel honing 1 theelepel citroensap peper en zout
In een kommetje meng je de olijfolie, honing, citroensap en naar smaak peper en zout voor de dressing van de salade.
Was de sla, radijs en de bietjes (indien nodig).
Schil vervolgens de bietjes en snijd er hele dunne plakjes van met de mandoline.
Ook de radijsjes snijd je in dunne plakjes met de mandoline.
Verdeel de salade, bietjes en radijs over twee borden of kommen.
Verkruimel hier de geitenkaas en de walnoten over en naar smaak wat dressing. Eet smakelijk!
Calorieën: 336 kcal | Koolhydraten: 18 g | Eiwitten: 13 g | Vetten: 24 g | Verzadigd vet: 7 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.