Kruimeltaart met abrikoos
Makkelijk recept voor een fantastische zomerse kruimeltaart met abrikoos. Absoluut een aanrader om te maken!
Voorbereiding: 20 minuten minuten Bereidingstijd: 1 uur uur Totale tijd: 1 uur uur 20 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
Voor het kruimeldeeg:
250 gram bloem 225 gram (plantaardige) roomboter (ongezouten, koud) 150 gram suiker 100 gram havermout 1 theelepel bakpoeder snuf zout Voor de abrikooslaag:
500 gram abrikoos 75 gram suiker 2 theelepels kardemom 2 theelepels kaneel 2 eetlepels custardpoeder of maizena
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Vet de bakvorm in en bedek met een velletje bakpapier.
Meng alle ingrediënten voor het kruimeldeeg door elkaar tot een kruimelig deeg. Zorg ervoor dat het deeg kruimelig blijft, kneed niet te lang door.
Verdeel de helft van het kruimeldeeg over de bodem van de bakvorm en druk zachtjes aan.
Snij de abrikozen in kleine stukjes, schep de kruiden, suiker en custardpoeder (of maizena) erdoor en verdeel het over de bodem.
Verdeel daarover weer de andere helft van het kruimeldeeg. Druk lichtjes aan.
Zet de kruimeltaart in de voorverwarmde oven en bak in ca. 60 minuten goudbruin en gaar.
Laat de kruimeltaart met abrikoos volledig afkoelen en snij hem daarna in 12 stukken. Eet smakelijk!
Calorieën: 311 kcal | Koolhydraten: 41 g | Eiwitten: 3 g | Vetten: 16 g | Verzadigd vet: 3 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.