Ga terug
+ servings
Abrikoos kruimeltaart

Kruimeltaart met abrikoos

Makkelijk recept voor een fantastische zomerse kruimeltaart met abrikoos. Absoluut een aanrader om te maken!
5 van 3 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Hoeveelheid: 12 stukjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor het kruimeldeeg:
  • 250 gram bloem
  • 225 gram (plantaardige) roomboter (ongezouten, koud)
  • 150 gram suiker
  • 100 gram havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
Voor de abrikooslaag:
  • 500 gram abrikoos
  • 75 gram suiker
  • 2 theelepels kardemom
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 eetlepels custardpoeder of maizena

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Vet de bakvorm in en bedek met een velletje bakpapier.
  • Meng alle ingrediënten voor het kruimeldeeg door elkaar tot een kruimelig deeg. Zorg ervoor dat het deeg kruimelig blijft, kneed niet te lang door.
  • Verdeel de helft van het kruimeldeeg over de bodem van de bakvorm en druk zachtjes aan.
  • Snij de abrikozen in kleine stukjes, schep de kruiden, suiker en custardpoeder (of maizena) erdoor en verdeel het over de bodem.
  • Verdeel daarover weer de andere helft van het kruimeldeeg. Druk lichtjes aan.
  • Zet de kruimeltaart in de voorverwarmde oven en bak in ca. 60 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de kruimeltaart met abrikoos volledig afkoelen en snij hem daarna in 12 stukken. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 311kcal | Koolhydraten: 41g | Eiwitten: 3g | Vetten: 16g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.