halvekomkommer(zaadlijsten verwijderd en in grove stukken gesneden)
Saus:
1blokjegroentebouillon(verkruimeld)
2eetlepelsvissaus
3eetlepelsketjap
2eetlepelsrijstazijn
6eetlepelsgembersiroop
2eetlepelssweet chili sauce
4eetlepelssojasaus
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Snij de kipfilet in plakjes. Doe in een ruime schaal en schep hier de baking soda door en laat 10 minuten marineren. Spoel de kip daarna goed af met water zodat alle baking soda van de kip af is (doe je dit niet dan wordt de kip gigantisch zout).
Dep de kip droog met keukenpapier en doe er de maizena en rijstazijn bij, laat 5 minuten marineren.
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Maak de saus door alle ingrediënten voor de saus goed te mengen.
Verhit olie in een wokpan, fruit de ui en knoflook even aan. Voeg de kip toe en bak bijna gaar. Voeg dan alle groente, behalve de komkommer, toe en bak dit gaar. Voeg de laatste twee minuten de komkommer toe.
Voeg de saus toe, even doorwokken en klaar! Garneer eventueel met sesamzaadjes.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.